Hocalı Bir Utanç Sayfasıdır
Tarih: 26.02.2016 | Okunma Sayısı: 1143

HOCALI BİR UTANÇ SAYFASIDIR

25-26 Şubat 1992’de Azerbaycan Hocalı Kasabasında Ermeni çeteleri tarafından basılarak 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’i yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycan Türk'ü hunharca katledilmiştir.

Hocalı dramı, Türk milletine karşı işlenmiş bir insanlık suçu olup, failleri de her daim katillikle ve canilikle aynı kategoridedir. Hocalı katliamı sürecinde öldürülen, topraklarından kovulan, teröre muhatap olan millettaşlarımızı acıyla hatırlıyoruz.

Biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Dünyası için en acı günlerden biri olmasının yanı sıra insanlık tarihi için bu kara bir leke unutulmayacak.  Yaşanan katliamı hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız.

Azerbaycan halkının acılarına ortak olduğumuzu bir kere daha yineliyor, Hocalı'da katledilen Azeri kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum.

Av. Bülent ŞARLAN

Çanakkale Barosu Başkanı