HSK VE ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA ZİYARET
Tarih: 22.04.2019 | Okunma Sayısı: 911

HSK VE ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA ZİYARET

38.Baro Başkanları Toplantısında, meslektaşımız Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nu İstanbul da darp ederek işkenceye maruz bırakanlar, olayı görmezden gelenler, tutuklamaya sevk edenler, adli kontrol tedbiri uygulayanlar, işkence yapanlarla ilgili soruşturma açmayanlar ve suçu ihbar etmeyenler hakkında;

Hakim Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz ziyaret edilerek, konu hakkında bilgilendirildi. Tüm Baro Başkanları ve TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nca imzalan suç duyurusu dilekçesi verildi. Yılmaz, dilekceyi en kısa zamanda Kurul gündemine alacaklarını söyledi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISINA ZİYARET

Daha sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Baro Başkanları olarak Avukat Sürenoğlu'na işkence ve darp uygulayan ve olayı görmezden gelen polis memurları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ziyaret edilerek, suç duyurusu dilekçesi verildi. Sonrasın da Ankara Adliyesi önünde TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu tarafından süreç ve yapılanlarla ilgili Basın açıklaması yapıldı.

28.09.2024