HUKUK VE TIP DÜNYASI ÇOMÜ&S217;DE BULUŞTU.
Tarih: 19.02.2013 | Okunma Sayısı: 4677

 
“Hekimlerin Cezai ve Hukuki Sorumluluğu” konulu etkinliğe Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Sabri Eyüp Yağcı, Yargıtay 4. Ceza Dairesi Üyeleri Hasan Tahsin Gökcan ve Mehmet Kaya, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Tetkik Hâkimi Mine Kaya’nın yanı sıra Baro Başkanımız Av. Bülent ŞARLAN'da katıldı.
 

Birinci oturumda Yargıtay 4. Ceza Dairesi Üyesi Mehmet Kaya “Kamu Görevlisi Hekimler ve Sağlık Mesleği Mensuplarının Cezaî Sorumluluğu” hakkında bilgi verdi. Kaya, “Bizler Yargıtay’da nasıl karar veririz, olaylar bizim için ne anlam ifade eder, nasıl düşünürüz; sizlere bunu anlatmaya, bir farkındalık oluşturmaya çalışacağım” dedi. Kaya’nın ardından “Yargı Kararları Işığında Tıbbî Müdahaleden Doğan Cezaî Sorumluluk” başlıklı sunum yapan Yargıtay 4. Ceza Dairesi üyesi Hasan Tahsin Gökcan da tıbbi müdahalenin hukuka uygun yapılmasının şartları, tıbbi kusur sayılan haller ve tıbbi girişimler dolayısıyla oluşabilecek suç tipleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Öğleden sonraki oturumda Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Tetkik Hâkimi Mine Kaya da “Yargı Kararları Işığında Tıbbî Sorumluluk” başlıklı sunumuyla tıbbi müdahalelerin hukuka uygunluğu, hekim-hasta ilişkisi, hekimin ve sağlık çalışanlarının hukuki sorumluluğu, sağlık işletmeleri, tıbbi bilirkişilik, aydınlatma yükümlülüğü ve aydınlatılmış rıza konularında bilgi verdi.

 
Etkinliğin sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.