III. Çevre ve Kent Hukuku Kurultayı Türkiye Barolar Birliği’nde Gerçekleştirildi
Tarih: 17.06.2015 | Okunma Sayısı: 1682
 
 
 
 

III. ÇEVRE VE KENT HUKUKU KURULTAYI TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

“Çevre ve ceza hukuku” ile “Çevre hakkı ve sivil itaatsizlik” konularının ele alındığı III. Çevre ve Kent Hukuk Kurultayı, 13 Haziran 2015 tarihinde Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi.

 

Kurultaya Baromuzu temsilen, T.B.B. Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi ve Baromuz Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Ali Furkan Oğuz, Baromuz Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyeleri Av. Gül Özerden ve Av. Melis Söylemez katıldılar.

 

Birinci oturumunda çevre ve ceza hukukunun tartışıldığı kurultayın ikinci oturumunda çevre ve idari nitelikteki cezalar ele alındı. 


Oturumların ardından Avukat Noyan Özkan Çevre ve Ekoloji Mücadelesi Onur Ödülü Töreni gerçekleştirildi. Ödülü, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan aldı. 


Kurultayın açış konuşmasını yapan Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Ali Arabacı, kentlerin, ormanların, zeytinliklerin yerli ve yabancı tekeller ve onlarla işbirliği içindeki iktidarlar tarafından yağmalandığını kaydetti. İleri teknolojinin, talan ve yağmanın etkin bir aracı haline dönüştüğünün altını çizen Arabacı, “Bugün için kapitalist mantık, onu koruyan ve şekillendiren hukuk sistemi ve ortaya çıkardığı sonuçlar tartışılmadığı sürece, yıkıcı sonuçlar büyümeye, felaketler çoğalmaya devam edecektir” dedi.

Çevre Kanununda ve Türk Ceza Kanununda var olan cezai müeyyidelerin yetersiz, etkisiz ve caydırıcı olmaktan uzak olduğuna dikkat çeken Arabacı, “Adalet, devletin temeliyse, çevreyi katledenler devletin koruması altında olamaz” şeklinde konuştu. 
 
 
 
 
 
 
 
27.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.