İlk Şehitlere 100 Yıl Sonra Anma Töreni
Tarih: 3.11.2014 | Okunma Sayısı: 1804

İLK ŞEHİTLERE 100 YIL SONRA ANMA

3 Kasım 1914’te İngiliz ve Fransız donanmasına ait gemilerin bombardımanı neticesinde şehit düşen 5 astsubay ve 81 er, Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümü münasebetiyle Seddülbahir’de düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Baromuzu temsilen Baromuz Genel Sekreteri Av. Kaan TONKA'nın yanı sıra Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, muharip gaziler, daire müdürleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi Öğretmeni ve Alan Kılavuzu Fikret Tunç’un ‘Mehmet Toprak Oldu’ adlı şiiri okumasının ardından törene katılan muharip gaziler ve şehit yakınları, İlk Şehitler Anıtı’na 86 karanfil bıraktı. Tören, şehitler için Kur'an-ı kerim tilavetinin ardından sona erdi.

20.09.2024