İSTANBUL BAROSU TİYATROSU, ÇANAKKALE’DE SAHNE ALIYOR
Tarih: 13.03.2019 | Okunma Sayısı: 1465

İSTANBUL BAROSU TİYATROSU, ÇANAKKALE’DE SAHNE ALIYOR

Baromuzun 2019 yılı Avukatlar Haftası Etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Barosu Tiyatrosu oyuncuları, “Otogargara” adlı oyun ile ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde, tiyatro severlerle buluşacak.

7'den 70'e bir otogar komedisini konu alan oyunu, Abdullah Gün ve Mehmet Şah Çelik yönetiyor. Tamamı avukatlardan oluşan 30 kişilik ekibin rol aldığı oyun, 30 Mart 2019 Cumartesi saat 20:00'da ücretsiz olarak sahnelenecek.

İstanbul Barosu Tiyatrosu Hakkında;

7 Mart 2010 tarihinde tamamı avukat ve  stajyer avukatlardan oluşan 30 kişilik bir ekiple kurulmuştur. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ve İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu’nun  desteğiyle çalışmalarına başlayan tiyatroda, avukatlara temel tiyatro ve  oyunculuk eğitimleri verilmiştir. 

İstanbul Barosu Sanat Merkezi’nde atölye çalışmalarını sürdüren avukatlar, 7 Şubat 2015 yılında Çağlayan’da kurulan sanat evinde  çalışmalarına devam ederler. Şu anda Ekipte 4 yönetmen, 2 eğitmen, 2 eğitmen asistanı yer alır. İstanbul Barosu Tiyatrosu oynamış  olduğu Otogargara oyun ayrılıkları buluşmaları, asker uğurlaması, seyahat firmalarının rekabeti, sevinci ve hüznü, yaşlısı ve genci ile  7’den 70’e bir otogar komedisini konu edinir. Bu zamana kadar sergiledikleri oyunlar arasında, Çehov’un Ayı, Bir Evlenme Teklifi, Baştan Çıkarma, Mürebbiye ve Aksıyık oyunlarının yanı sıra İstanbul Üzerine Şiirli Bir Oyun Denemesi, Ölümü Yaşamak (Orhan Asena), Duvar (Paul Sartre) ve Artiz Mektebi (Müjdat Gezen) gibi pek çok oyun yer alır. Ayvalık, Kuşadası, Menemen, Kırklareli Belediyesi’nin yanı sıra pek çok Tiyatro Festivali’nden ödüller kazanmışlardır. 


Yazan: Yılmaz Erdoğan
Yöneten: Abdullah Gün, Mehmet Şah Çelik
Reji Asistanı: Hilal Mertek
Sahne Amirleri: Aziz Özalp, Selim Uykan 
Sanat Danışmanı: Kübra Şahin
Kostüm: Hatice Sakin, Zeynep Aydın 
Dekor: Zeynep Yıldırım, Hilal Tağtekin 
Müzik: Hakan Has, Merve Eren, Ceren  Eren, Mustafa Öztürk 
Oyuncular: Aziz Özalp, Buse Gamze Akbaş, Esra Er, Hakan Has, Hatice  Sakin, Hilal Başaran, Hilal Mertek, Hilal Tağtekin, Levent Önür, Mehmet Şah Çelik, Merve Eren, Meryem Eren, Muhammed Can Bulut, Mustafa İlgar, Selim Uykan, Yiğit Yıldız, Zeynep Aydın, Zeynep  Yıldırım.

28.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.