İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜKTEDİR! VAZGEÇMİYORUZ!
Tarih: 11.05.2021 | Okunma Sayısı: 404

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜKTEDİR!

VAZGEÇMİYORUZ!

Çok uzun yıllardır sürdürülen kadın hakları mücadelesi ve kazanımları sonucunda hazırlanan İstanbul Sözleşmesi; temel hak ve özgürlükleri güvence altına alan, kadına, çocuklara şiddeti engellemek için tedbirler alınmasını, mağdurların korunmasını, rehabilitasyonun sağlanmasını, devletlere şiddeti önleme politikaları oluşturma görevini yükleyen bir insan hakları sözleşmesidir.

11 Mayıs 2011 tarihinde devletimizce imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı kararı ile feshedilmesi hukuka ve Anayasamıza aykırılık teşkil etmektedir. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmemiz mümkün değildir.

TÜBAKKOM olarak; kadına yönelik şiddeti insan hakkı ihlali ve ayrımcılık olarak kabul eden İstanbul Sözleşmesi halen yürürlüktedir ve tüm hükümlerinin uygulanması için var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ                                                                                       ÇANAKKALE BAROSU

KADIN HUKUKU KOMİSYONU (TÜBAKKOM)

27.09.2024