İYİLİK HAREKETİ
Tarih: 27.10.2016 | Okunma Sayısı: 1228

12800113_570642343094908_845765846158819137_n.jpg,  

İYİLİK HAREKETİ
 

YERYÜZÜNDE EN KÜÇÜK BİR CANLININ  ACI ÇEKMEDİĞİ – ÇARESİZ KALMADIĞI AN

İNSAN OLARAK GÖREVİMİZİ YAPMIŞ OLACAĞIZ…

 

İYİLİK HAREKETİ  yardıma ihtiyacı olanlara (doğadaki canlılar)  kimsesiz, masum konuşamayan insana muhtaç canlara yardım etme kampanyasıdır. 
 

Çanakkale Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Çanakkale Hayvan Severler Derneği'nin iş birliğiyle başlattığı ve organize ettiği  bu hareketin amacı kişisel ya da kurumsal olarak elimizden gelen neyse onu gerçekleştirmek ve hedefine ulaştırmaktır. Başka dernek ve kuruluşlarla da iş birliği yapılması planlanan hareketin gayesi; iyiliğin bir döngü olduğunu, farklı hedefleri var gibi görünse de birbiriyle ilişkili olduğunu anlatarak, bir ağaca yapılan iyiliğin dolaylı olarak bir kuşa, kuşa yapılan iyiliğin bir çocuğa ya da  başka bir canlıya faydası olduğunu insanların görmesini sağlamaktır.

 

Her meslek kuruluşunun, her resmi kurumun ve her bireyin katkıda bulunabileceği bu hareket, sınırlarını geniş tutarak, kişilerin iyilik yapabilme imkanını artırmayı hedeflemektedir. Bir doktor muayene parasıyla hayvanlara yiyecek alabilir ya da bağışlayarak, bunu yapmasını sağlayabilir. Yada bir dernek  yemek düzenleyip gelirini canlara bağışlayabilir. Bir öğrenci  sınıf arkadaşlarından birer simit parası toplayarak, sokaktaki kedi evlerine yiyecek bırakabilir. Bir müzik etkinliğinin gelirinin bir kısmı bu harekete bağışlanabilir. Bir lokanta yemek artıklarını sokaktaki canlara bu hareket kanalıyla verebilir.

 

Bir marangoz artık tahtalarından bir köpek ya da kedi ve kuş  evi  yapabilir.

 

Para ya da mal bağışı olarak ya da  hizmet olarak  yapılabilecek iyilikler hem canlılara, hem de dünyanın geleceğine destek olacak, hepimizin gece yattığında huzur duymasını sağlayacaktır. Bu vesileyle desteklerinizi aşağıda bilgilerini belirttiğimiz yerlere ulaştırabilirsiniz. Saygılarımızla.

 

Adres  : Kemalpaşa mah. Fetvane sok. Yalıhan No:19 Çanakkale

 

Tel       :  0 544 608 64 32

 
Eposta : cahaysev@gmail.com 
28.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.