Kadına Yönelik Şiddetin Analizi Paneli Düzenlendi
Tarih: 5.12.2017 | Okunma Sayısı: 1647

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ANALİZİ PANELİ DÜZENLENDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAM) tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri çerçevesinde “Kadına Yönelik Şiddetin Analizi” konulu panel düzenlendi.

Troia Kültür Merkezinde gerçekleşen panele; Baromuz Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Şennur arak ve Av. Hande Keskin Toprak’ın yanısıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sühan Özden,kadın çalışmaları ile ilgilenen STK Temsilcileri, ÇOMÜ akademik personeli ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını KAM Müdürü Prof. Dr. Gülgün Yazıcı gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasının ardından oturum başkanlığını Prof. Dr. Ferah Özkök’ün yaptığı Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi ve Doç. Dr. Cumhur Arslan’ın konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi. Prof. Dr. Ferah Özkök, şiddetin tanımını yaparak insana fiziksel ve ruhsal olarak zarar veren her davranışın şiddet olarak tanımlandığının altını çizdi ve şiddet türleri hakkında bilgiler verdi.

Panel, soru ve cevap bölümünün ardından panelistlere hediye takdimi ile sona erdi.

28.09.2024