KAMUOYU AÇIKLAMASI VE KİTAP KAMPANYASI
Tarih: 17.03.2015 | Okunma Sayısı: 1396

 

KAMUOYU AÇIKLAMASI VE KİTAP KAMPANYASI

 

Ağrı’nın Diyadin İlçesine bağlı Taşbasamak Köyü’nde okul kütüphanesinden kitap çaldığı iddiasıyla 12 yaşındaki Ebru'ya uygulanan ağır psikolojik baskıyı ve Ebru'nun intihar ederek yaşamını kaybettiğini basın vasıtası ile öğrenmiş bulunmaktayız. Ülke çapında özellikle kız çocuklarının okumasını arttırmaya yönelik büyük ölçüde projeler bulunmaktayken, yaşanan bu durum;  gelişmiş toplumlar yaratmak için çocuklarımızın aydınlanmasına destek vermek gerektiğini savunan bizleri derinden üzmüştür. Olayda adı geçen öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

 

Tarafı olduğumuz Uluslararası Anlaşmalardan olan Çocuk Hakları Sözleşmesi ile devletimiz her çocuğun eğitim hakkının bulunduğunu ve eğitimin her çocuk için ulaşılabilir olmasını güvence altına almıştır. Bugün 12 yaşındaki Ebru'nun, okuduğu okulun kütüphanesinden kitap aldığı için ağır bir şekilde hırsızlıkla suçlanması; psikolojik, pedagojik ve insancıl yaklaşımdan yoksunluğun, çağdaş eğitim felsefesini ve çocuk haklarını içselleştirememenin bir göstergesidir. P. N. Ovidius’un da dediği gibi “Gençlerini kitapla beslemeyen milletlerin, sonu acıdır.”

 

Çanakkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak bu olayın takipçisi olacağız. Bunun yanında hem tepkimizi ortaya koymak hem de Ağrı’nın Diyadin İlçesine bağlı Taşbasamak Köyü’ndeki çocuklarımızın hiçbir tepkiyle karşılaşmadan rahatça kitap okuyabilmelerine bir nebze de olsa katkı sağlamak için ilimizde kitap kampanyası başlatma kararı almış bulunuyoruz.

 

10 Nisan 2015 tarihine kadar göndermek istediğiniz kitapları baromuza ulaştırmanızı rica ederiz. Toplanan kitaplar, dağıtım için iş birliği içinde çalıştığımız Ağrı Baro Başkanlığı’na gönderilecektir. Saygılarımızla.

17.03.2015

 

                                                Çanakkale Barosu

                                                   Çocuk Hakları Komisyonu

 

 

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.