Kazdağları&S217;ndan, Cerattepe&S217;ye Hukuk Mücadelesi
Tarih: 8.04.2016 | Okunma Sayısı: 1249

KAZDAĞLARI'NDAN, CERATTEPE'YE HUKUK MÜCADELESİ

Baromuz, Avukatlar Günü Etkinlikleri kapsamında " Kazdağları'ndan, Cerattepe'ye Hukuk Mücadelesi" isimli söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Hafta boyunca düzenlediğimiz etkinlikler devam ederken, Baromuz Seminer Salonunda, Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Av. Ali Furkan Oğuz ve Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Ozan Yılmaz ile "Kazdağları'ndan Cerattepe'ye Hukuk Mücadelesi" isimli söyleşi yapıldı.

Söyleşi, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Belediye Başkan Vekili Av. Adnan Güler, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Cahit İnceoğlu ve Birlik Yönetimi, İDA Dayanışma Derneği Başkanı Dr. İlhan Pirinçciler, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz, meslektaşlarımız, stajyer avukatlar ve çevre gönüllüleri tarafından ilgiyle karşıladı.

Söyleşide; Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu'nun 2000 yılında Çan 18 Mart Termik Santraline karşı başlatmış olduğu hukuk ve ekoloji mücadelesinde günümüze kadar gelinen süreçte açılmış 43 dava hakkında bilgilendirme yapılarak, Kaz Dağları için verilen hukuk ve ekoloji mücadelesinin Cerattepe ve tüm Türkiye'deki mücadelelerden ayrı tutulamayacağı vurgulandı.

27.09.2024