KAZDAĞLARINDAKİ ZENGİNLİK VE YAPILANLAR KONUŞULDU
Tarih: 15.04.2013 | Okunma Sayısı: 2486

KAZDAĞLARINDAKİ ZENGİNLİK VE YAPILANLAR KONUŞULDU

 

Kaz Dağlarının Önemi Ve Zenginliği İle Bölgede Yapılanlar İlk Oturumda Masaya Yatırıldı.

 

 
Türkiye Barolar Birliği ve Çanakkale Barosu işbirliğinde düzenlenen “Kazdağları ve Siyanürlü Altın Madenciliği” programı, açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen 1. Oturumla devam etti. İlk oturumda uzmanlar Kaz Dağlarının coğrafi yapısı, endemik tür zenginliği ve tarım ve ormancılık yönünden önemini tartıştılar. İlk oturumda siyanürlü altın madeni işletmeciliğinin çevreye etkileri de konuşuldu.

 

İlk oturum, Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Av. Ali Aydın Çalıdağ’ın yöneticiliğinde gerçekleşti. İlk oturumda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, yine aynı üniversitenin Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Orman Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Yücel Çağlar ve Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı ve Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Hicri Nalbant panelist olarak katıldı. Panelistler yörenin değerlerine ilişkin çarpıcı bilgiler verirken altın madencilerinin bölgede yapacaklarının gelecekte bu değerleri yok edeceğini söylediler.

 

İlk oturum dinleyicilerden gelen soruların cevaplandırılması ile sürdü. Programın sonunda Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler ve Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan tarafından panelistlere plaketler sunuldu.

 
 
 
 
 
 
 
 

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.