MESLEKTAŞIMIZ AV. ZEYCAN BALCI’NIN YANINDA, ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ!
Tarih: 2.06.2023 | Okunma Sayısı: 202

MESLEKTAŞIMIZ AV. ZEYCAN BALCI’NIN YANINDA,
ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ!

Baromuz ve İnsan Hakları Komisyonumuz Tarafından Yargılamanın En Başından Bu Yana Takip Edilen, İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkesinde Görülen Yaklaşık 7 Yıllık Yargılama Sonucunda; Av. Zeycan BALCI’ya Uyguladığı Şiddet Sonucunda Belinin Kırılmasına Sebebiyet Veren Sanık Polis Hakkında 1 Yıl 11 Ay 12 Hapis Cezasına Hükmolunmuş; Hüküm Hakkında Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararı Verilmiştir.

Karar duruşmasına;

Baro Başkanımız Av. Hande Keskin'in Yanısıra TBB Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, TBB AHM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Abdullah Onur Eyüboğlu, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen. Gürcün ile Antalya Barosu, Bursa Barosu, Ankara Barosu, İzmir Barosu, İstanbul Barosu ve Diyarbakır Barosu Temsilcileri Katılmışlardır.

Avukata, Mesleğimize, Mesleğimizin Onuru ve İtibarı ile Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Adil Yargılamanın Sağlanması ve Etkin Cezalarla Cezalandırılması İçin Mücadelemiz Her Daim Devam Edecektir.

Meslektaşlarımızın Bilgisine Sunarız.

19.09.2024