MESLEKTAŞIMIZIN YANINDA, MESLEĞİMİZ VE MESLEKTAŞIMIZA KARŞI ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ!
Tarih: 22.06.2023 | Okunma Sayısı: 224

Baromuz Mensubu Meslektaşımız Av. Tuncay Ramazan ÖZER’in, Kamu Görevi Olan Avukatlık Faaliyeti Olan Taşınmaz Tahliyesi İcrası Sırasında, Jandarma Görevlilerinin Gözünün Önünde Fiziki Şiddet ve Hakaret, Tehdit Eylemlerine Maruz Kalması Sebebiyle Ezine 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2023/177 Esas Sayılı Dosyasında Yapılan Yargılamada İlk Duruşmaya Baro Başkanımız Av. Hande Keskin ile Baromuz Genel Sekreteri Av. Eyüp Algül Katılmışlardır.

Baromuz Adına Meslektaşımıza Yönelik Menfur Saldırılar Sebebiyle Anayasamızın 90. Maddesi Gereği Taraf Olduğumuz BM 1985 Tarihli Suçtan ve Yetki İstismarından Mağdur Olanlara Adalet Sağlanmasına Dair Temek Prensipler Bildirisi, 5271 Sayılı Kanunumuzdaki “Mağdur ve Suçtan Zarar Gören” Kavramlarının Kapsamı, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunun 76.maddesi Gereğince Baroların görev ve Yetki Alanları Gereğince;

Baromuz Adına, Mesleğimiz ve Meslektaşımız Adına Yapmış Olduğumuz KATILMA TALEBİMİZ KABUL EDİLMİŞTİR.

Yargılama Süreci; Etkin Cezaların Uygulanması ve Adil Yargılamanın Sağlanması Adına Baromuzca Sonuna Kadar Takip Edilecektir.

Meslektaşlarımızın Bilgilerine Sunarız.

19.09.2024