Prof. Dr. Mete Tunçoku Baromuzda Konferans Verdi
Tarih: 8.04.2015 | Okunma Sayısı: 1918

 

 
 
PROF. DR. METE TUNÇOKU BAROMUZDA KONFERANS VERDİ

 

Baromuzun Avukatlar Haftası Etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mete Tunçoku tarafından “Çanakkale 1915, Hiroşima Nagazaki 1945” konulu konferans düzenlendi.

 

Prof. Dr. Mete Tunçoku tarafından verilen konferansa; Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz, meslektaşlarımız ve Çanakkaleliler katıldı.

 
 

“Çanakkale 1915, Hiroşima Nagazaki 1945” konulu konferansta Çanakkale Ruhu ve Japon tarihi ve kültürüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mete Tunçoku, Japonlarla Türklerin kamuoyunda yaygın olarak ifade edildiğinin aksine birçok noktada birbirine benzemediğini söyledi. 

 

Çanakkale’de işgale karşı direnişin, Japon tarihinin önemli bir sürecinde ise işgal politikasının güçlü olduğunu belirten Tunçoku, Japonya ile ilgili bilgiler de aktardı. Konferansta Japonların din, temizlik, çevre, hayvan sevgisi, eğitim ve toplumsal yaşamına ilişkin bilgiler aktarıldı. Türk ve Japon Toplumlarının farklı yönlerinin örneklerle açıklandığı konferansın sonunda Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan tarafından, Prof. Dr. Mete Tunçoku’na günün anısına hazırlanan bir armağan takdim edildi. 

 
 
 
 
27.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.