Savaş Tarihi Araştırmaları Uluslararası Kongresi Açılış Töreni Gerçekleşti
Tarih: 6.11.2014 | Okunma Sayısı: 2454

Savaş Tarihi Araştırmaları Uluslararası Kongresi Açılış Töreni Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öncülüğünde Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Türk Tarih Kurumu ve Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Stratejik Etüt Daire Başkanlığı ile Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan Namık Kemal, Kırklareli, Trakya Üniversiteleri işbirliği ile düzenlenen 100. Yılında I. Dünya Savaşı ve Mirası konulu Savaş Tarihi Araştırmaları Uluslararası Kongresi açılış töreni Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Açılış törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Baromuzu temsilen Saymanımız Av. İbrahim Cem Erbil, çok sayıda kurum kuruluş temsilcisi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongrede 2 gün boyunca 23 panelde 87 bildiri sunumu gerçekleştirilecek. Kongreye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri de 18 bildiri ile katkı sunuyor.