SİYASAL, SOSYAL VE EKONOMİK YÖNDEN ALTIN MADENCİLİĞİ
Tarih: 15.04.2013 | Okunma Sayısı: 2039

SİYASAL, SOSYAL VE EKONOMİK YÖNDEN ALTIN MADENCİLİĞİ

KazDağlarındaki Altın Madenciliğinin Siyasal, Sosyal, Ekonomik Yönü Mercek Altına Alındı

Türkiye Barolar Birliği ve Çanakkale Barosu işbirliğinde düzenlenen “Kazdağları ve Siyanürlü Altın Madenciliği” programı kapsamında düzenlenen 2. oturum “Kaz Dağlarında Altın Madenciliği Çalışmalarının Siyasal, Sosyal, Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi” başlığıyla düzenlendi.

Gerçekleştirilen ikinci oturumun yöneticiliğini Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu Üyesi Av. Bedrettin Kalın üstlendi. Panelde TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, Ankara Barosundan Av. Mehmet Horuş, Jeoloji Yüksek Mühendisi Tahir Öngür ve Gazeteci Yazar Av. Metin Yoğun konuya ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Bölgedeki altın madenciliğinin zararlarının çeşitli örneklerle dinleyenlerle paylaşıldığı toplantı dinleyicilerden gelen soruların cevaplandırılması ile sürdü. Programın sonunda TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler ve Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan tarafından panelistlere plaketler sunuldu.