Stajyer Avukatlar Arası 5. Kurgusal Duruşma Yarışması
Tarih: 29.05.2012 | Okunma Sayısı: 1689
     Türkiye Barolar Birliği Stajyer Avukatlar Arası 5.Kurgusal Duruşma Yarışması Çanakkale’de yapıldı. Türkiye Barolar Birliği ile Baro Başkanlığımızın ortaklaşa düzenlediği etkinliğe Çanakkale Barosu, Tekirdağ Barosu, Muğla Barosu, Kırklareli Barosu, İzmir Barosu, Uşak Barosu, Manisa Barosu, Edirne Barosu Stajyer Avukatları katıldı. Muğla Barosu Stajyer Avukatlarının birinci, Edirne Barosu Stajyer Avukatlarının ikinci, İzmir Barosu Stajyer Avukatlarının üçüncü olduğu yarışmada jüri üyeliklerini aynı zamanda TBB Staj Eğitim Merkezi yürütme kurulu üyesi de olan Ankara Barosu Avukatlarından Salih Akgül, Celal Doğan ve Saliha Savaşkan yaptılar. Etkinliğin açılışında konuşan TBB Başkanı Av.V.Ahsen Coşar özetle; Kurgusal Duruşmanın on-onbeş yıl önce ilk kez Ankara Barosu’nda stajyer eğitiminin bir parçası olarak uygulanmaya başladığını, giderek kurumsallaşan bu eğitim aracının kullanılmasında Ankara Barosu Staj Kurulu Başkanlığı da yapan Av.Sitare Sağsen ile Salih Akgül’ün önemli katkıları olduğunu, adı yarışma olmakla birlikte kendilerinin yarışacak her baroyu birinci kabul ettiklerini” ifade etti.

19.09.2024