TBB Başkanı Feyzioğlu Çanakkale’de Konuştu
Tarih: 26.12.2013 | Okunma Sayısı: 1676

 

TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU ÇANAKKALE’DE KONUŞTU
 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, “Demokrasi ?” konulu konferansta konuştu. Çanakkale’nin yorulma, vazgeçme, şikayet etme yeri olmadığını söyleyen TBB Başkanı, Türkiye’nin yakın tarihinde meydana gelen önemli olaylara ilişkin düşüncelerini paylaştı. Konferansa baromuz yöneticileri ve mensupları ile Çanakkaleliler yoğun ilgi gösterdi.


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, Belediye Sosyal Tesislerinde verdiği konferansta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yolsuzluk soruşturmasının titizlikle takip ettiklerini, tarihe tanıklık edildiğini, dosyanın örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini aktaran Başkan Feyzioğlu, bu durumu örtbas etmeye çalışanların hukuken ve siyaseten milletçe cezalandırılacağını belirtti.

 

Soruşturmanın başlama sürecine de dikkat çeken Başkan Feyzioğlu, “Biz suçlunun suçsuzdan, haklının haksızdan, doğrunun yanlıştan ayrılmasını talep ediyoruz. Bizim talebimiz onların niyetlerinden daha önemlidir, çünkü biz halkız” dedi.

 
Yaşanan süreci hukuk ilişkisi bakımından değerlendiren Başkan Feyzioğlu, bu hususta ise şunları aktardı “Bu soruşturma tabii ki çok önemli ama sandıkla gelen sandıkla gider. Bu cümleyi sevin yada sevmeyin. Demokraside sandıkla gelen sandıkla gider. Yargı süreçleri kuşkusuz seçilmişleri yıpratır. Ama iktidar olmak için yargı kullanılmaz. Yargı, kendi sürecinde tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütülmek zorundadır. Yargı, siyasi hesaplaşmanın arenası değildir. O yüzden geleceği hayal edilen makamları yargısal süreçlere bağlayanlar hem hüsrana uğrar, hem de milleti hüsrana uğratır. Siyasi iktidardan memnun olmayan, iktidarı seçim yoluyla götürmek için halkın içinde mücadele etmek zorundadır. Halkın dışında siyaset olmaz dedi.
 
 
 
 
 
20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.