TBB MESLEK KURALLARI’NIN 39. MADDESİNDE YER ALAN HÜKME İLİŞKİN VERİLEN İPTAL KARARI, DANIŞTAY 8. DAİRESİ TARAFINDAN YENİDEN BİR KARAR VERİLENE KADAR KALDIRILMIŞTIR.
Tarih: 8.11.2023 | Okunma Sayısı: 320

Bilindiği üzere, Danıştay 8. Dairesi’nin 2018/3442 E, 2022/3149 K sayılı kararıyla TBB Meslek Kuralları’nın 39. maddesinde yer alan ‘’ İş sahibi anlaşmayı yaptığı avukattan sonra ikinci bir avukata da vekâlet vermek isterse, ikinci avukat işi kabul etmeden önce, ilk vekâlet verilen avukata yazıyla bilgi vermelidir.’’ hükmü iptal edilmişti.

Söz konusu davada TBB’nin yapmış olduğu temyiz talebi sonucunda Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 2022/2791 E, 2023/652 K sayılı ilamıyla iptal kararını usulden bozarak dosyayı yeniden bir karar verilmek üzere Daireye göndermiştir. Dolayısıyla TBB Meslek Kuralları’nın 39. maddesinde yer alan hükme ilişkin verilen iptal kararı, Danıştay 8. Dairesi tarafından yeniden bir karar verilene kadar kaldırılmıştır.

19.09.2024