TBMM'DE YAŞANAN ŞİDDET OLAYI HAKKINDA
Tarih: 9.12.2022 | Okunma Sayısı: 204

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Yaşanan Şiddet Olayı; Şiddetin Ülkemizde Ne Kadar Köklü ve Bulaşıcı Bir Sorun Olduğunun Göstergesidir!


Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Bir Milletvekili Tarafından, Diğer Bir Milletvekiline Karşı Gerçekleştirilen Saldırı, Toplumumuzda Hastalık Haline Gelen Şiddet Kültürünün, En Son ve En Vahim halini bizlere göstermiştir. Bununla Birlikte, TBMM Çatısı Altında Gerçekleşen Saldırıların, Sadece Yasama Dokunulmazlığını Değil, Artık En Temel Hak Olan Yaşama Hakkını İhlal Boyutuna Ulaştığını Da Büyük Bir Endişe İle Takip Ediyoruz.

Ulu Önderimizin “Çağdaş bir Cumhuriyet Kurmak Demek, Milletin İnsanca Yaşamasını Bilmesi, İnsanca Yaşamanın Neye Bağlı Olduğunu Öğrenmesi Demektir.” Sözleriyle De İfade Ettiği Üzere, Cumhuriyetimizin Kalbi Olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve Toplumumuzda, İnsanca Yaşamanın Önündeki En Büyük Engel Olan Şiddet Kültürünün Bir An Önce Sona Ermesini Temenni Ediyor, Topluma Örnek Olması Gereken Devlet Kurumlarını ve Milletimizi Temsil Eden Kişilerin Toplumsal Barışı Sağlamaya Davet Ediyoruz.

20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.