Tebligat Hukuku ve Uygulaması Eğitimi
Tarih: 29.05.2014 | Okunma Sayısı: 1671

Tebligat Hukuku ve Uygulaması Eğitimi

PTT hizmetlerinden olan tebligat işlemlerinin yerine getirilmesinde yaşanan aksaklıklar ile 7201 sayılı Tebligat Kanunu ve bu Kanun kapsamında düzenlenmiş olan Tebligat Kanunun uygulanmasına Dair Yönetmelik Hükümleri uyarınca adli ve idari merciler tarafından çıkarılan tebliğ evrakları ile mali tebliğ evrakları arasındaki farkların uygulanmaya doğru bir şekilde yansıtılmaması nedeniyle, bir eğitim programı düzenlenmiştir.

Bu amaçla PTT Başmüdürlüğünce 07 Haziran 2014 tarihinde 10:00 - 14:00 saatleri arasında Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda tebligat eğitimi yapılacaktır.

Eğitimin amacı Tebligat iş ve işlemlerinde karşılaşılan sorunların tespit edilmesi, çözüm yolları aranarak önlemlerin alınması.

Yöntemi, anlatım ve açıklamaların yanısıra tartışma, uygulama örnekleriyle yaklaşım.

Konu;

1- 7201 Sayılı Tebligat Kanununu mahiyeti ve uygulamada önem arz eden önemli maddeleri.

2. Uygulamada meydana gelen sorunların tespiti.

3. Sorunların giderilmesi için çözümler üzerinde müzakereler.

4. Önlemlerin belirlenmesi.