TROYMUN (MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER) KONFERANSINA KATILIM SAĞLANDI
Tarih: 1.12.2023 | Okunma Sayısı: 85

 

TROYMUN (MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER) KONFERANSINA KATILIM SAĞLANDI

 

Bu yıl altıncısı düzenlenen TroyMUN (Model Birleşmiş Milletler) konferansının 9 farklı ilden 370 katılımcı ile açılışı yapıldı.


Lise öğrencilerinin 5 farklı komitede güvenlik, insan hakları, çevre ve iklim krizi gibi Dünya meselelerini tartışıp potansiyel çözümler üreteceği bu konferansın açılışında Baro Başkanımız Av. Hande KESKİN’in yanı sıra Çanka Eğitim Tesisleri ve Parion Otel CEO’su Özgür Karakaş, ÇTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Dr. Evren Karayel Gökkaya konuşmalarını yaptılar. Ayrıca Çanakkale Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Güngör de konferansın açılışında protokoldeki yerini aldı.


Baro Başkanımız konuşmasında; Baromuz ve komsiyonlarından bahsederek, komsiyonlar vasıtasıyla hak mücadelesinde topluma faydalı işler yaptıklarını, kendisinin de toplumda kadın hakları çerçevesinde doğru bir rol model olmak için çalıştığını ve bu konferans vesilesiyle dünya sorunlarını tartışan ve çözüm üreten katılımcı öğrencilerin hayatta da çözüm üreteceğine emin olduğunu ve katılımcılarla gurur duyduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

19.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.