TÜKODER&S217;den Baromuza Ziyaret
Tarih: 28.03.2016 | Okunma Sayısı: 1737
 
 
  

TÜKODER'DEN BAROMUZA ZİYARET

 

TÜKODER Çanakkale Şubesi Başkanı Ali Rıza Berkit, Yönetim Kurulu Üyeleri; Turgut Haskan, Yıldıray Gürler, Niyazi Çelik, meslektaşlarımız Av. Özlem Meriç ve Av. Tuğba Karagöz, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ı ziyarette bulundular.

 
 

 

Tüketicilerin açtıkları davalarda destek veren ve tüketicileri bilinçlendirmek amacıyla düzenledikleri panel ve seminerlerden dolayı Çanakkale Barosu'na teşekkür etmek amacıyla Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Ali Rıza Berkit ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan'ı ziyaret ederek verdikleri destekten dolayı plaket takdim etti. Ziyarette konuşan Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit; " 15 Mart Tüketiciler Günü nedeniyle Sayın Baro Başkanımızı ziyaret edecektik, ama ülkemizde gelişen son olumsuz olaylardan dolayı ertelemiştik. Bugün de yine içimiz buruk. Biga'da bir kardeşimiz şehit oldu, onun için üzüntülüyüz. Çanakkale Barosu'nun tüketicilerin bilinçlenmesinde, yasal haklarını almalarında verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etmek için geldik. Bunun somut örneği de, şehir merkezinde, merkez ilçede 20 bin kişi Baro'nun katkılarıyla insanlar tüketici, konut ve araç kredilerinin dosya paralarını geri aldılar. İlçelerle beraber bu sayı 50 bine yaklaşıyor ve bu 50 bin kişi adına biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Zaman zaman yapılan panellerle tüketicilerin bilinçlenmesi ve verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

 

 

BAŞKANIMIZ AV. BÜLENT ŞARLAN;

"ÇANAKKALE BAROSU OLARAK KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

 

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan ise yaptığı konuşmada; "Tüketici Hukuku genel hukuk içerisinde çok önemli bir bölümü kapsıyor. Vatandaşlarımızın, halkımızın haklarını bilmesi açısından bizde elimizden geldiğince Çanakkale Barosu olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tüketici hukuku ile ilgili her sene halka açık olarak panelimiz oluyor. Bu konuda bu alanın uzmanı  Ankara 7. Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim İlhan Kara'yı davet ediyoruz. Onları burada misafir edip, meslektaşlarımız ve halkımızla da biraraya getirip, tüketici hakları konusunda bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda bu bizim için meslekiçi bir eğitimde oluyor. Meslektaşlarımız özellikle Yargıtay'da ve mahkemelerindeki bu konulardaki yeni kararları ve yeni gelişmeleri takip etme fırsatı buluyorlar. Bu bize her sene yeni bir sorumluluk da yüklüyor. Bir sonraki sene daha iyisini, daha fazla katılımlı bir konferansı nasıl yapabiliriz diye, bu sorumluluğun bilinciyle daha iyilerini, daha güzellerini Çanakkale'de sizlerle birlikte yapacağız." ifadelerini kullanarak TÜKODER Çanakkale Şubesi Başkanı Ali Rıza Berkit'e günün anısına Baromuzun armağanını takdim etti. 
 
 
 
27.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.