Türkiye Barolar Birliği, 12. Olağanüstü Genel Kurulu
Tarih: 3.12.2013 | Okunma Sayısı: 1244

 

BARO BAŞKANIMIZ AV.BÜLENT ŞARLAN,

GENEL KURULU DEĞERLENDİRDİ

 

Türkiye Barolar Birliği, 12. Olağanüstü Genel Kurulu,Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Genel Kurula, Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri katıldı.

 

30 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen Genel Kurula,  Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan,Türkiye Barolar Birliği delegeleri Av. Cengiz Tuğral ve Av. Tülay Ömercioğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden Av. Şerefnur Çakır Demirtaş katıldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Baro başkanımız ve Türkiye Barolar Birliği Delegesi Av. Bülent Şarlan, 12. Olağanüstü Genel Kurul’un Türkiye’de Hukuk ve Savunma adına önemli kararların alındığı bir genel kurul olduğunu vurguladı.

 

“BU GENEL KURUL SAVUNMA ADINA ÖNEMLİ BİR DÖNEMEÇTİR”

Avukatlıkta sorunların arttığına dikkat çeken Baro Başkanımız Av. Şarlan, açıklamasında;12. Olağanüstü Genel Kurulda, belirli yaş ve üzeri meslekte emeklilik ve avukatlık stajına kabulde yeterlilik değerlendirmesi ile staj sonu staj değerlendirmesi getiren düzenlemelerin getiriliğini belirtti.

 

AVUKATLAR ADINA ÖNEMLİ GELİŞMELER OLDU

Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Türkiye Barolar Birliği'nin son 6 ayda önemli çaba sarf ettiğini ve Çanakkale Barosu'nun da bu çabaya destek sunduğunu söyledi. Başkanımız Av. Bülent Şarlan, Türkiye Barolar Birliği’nin bu süre zarfı içinde avukatların emekliliğine, staj yönetmeliğinin değiştirilmesine, avukatların eş ve çocuklarının tedavisine ilişkin önemli değişikliklere imza atıldığını belirtti. Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan; avukatların eş ve çocuklarına tedavide yardımdan, tutuklu avukatlara maddi yardıma,  arabulucuk başta olmak üzere çok sayıda eğitimden mesleki birçok konuya ilişkin ciddi düzenlemeler yapıldığını söyledi.

 

Birçok önemli kararın alındığı 12. Olağanüstü Genel Kurulda Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan, başta Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Türkiye Barolar Birliği yöneticileri olmak üzere çok sayıda baro başkanıyla da görüşmelerde bulundu. Genel kurul sonrasında ise gala yemeği düzenlendi.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.