TWITTER &S217;A ERİŞİMİN ENGELLENMESİ
Tarih: 21.03.2014 | Okunma Sayısı: 1774

TWITTER 'A ERİŞİMİN ENGELLENMESİ

Tüm Dünyada en etkili şekilde kullanılan sosyal iletişim ağlarından biri olan Twitter, Türkiye'de 21 Mart 2014 tarihi itibariyle erişimi engellenerek yasaklanmıştır.

Twitter'ın kapatılması kararı, toplumun bilgi alma ve iletişim özgürlüğü ile bireylerin ifade özgürlüğü hakkında ağır bir müdahale oluşturmaktadır.

Bu engelleme kararı, 21.02.2014 tarihi ile kapatılan TMK'nın 10. maddesi ile yetkili Mahkeme nezdinde ki bir Savcılığın kararıyla alındığı belirtilmektedir.

Twitter'a genel bir erişim yasağı konulması, Anayası'ya ve internet düzenlemelerini de içeren 5651 Sayılı Kanun ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine açıkça aykırıdır.

Bu kararı alanları, hukuka ve demokratik özgürlüklere saygı göstermeye, bu yanlıştan bir an önce dönmeye davet ediyoruz.

Bülent ŞARLAN

Çanakkale Baro Başkanı