UĞUR MUMCU VE GAFFAR OKKAN’I SAYGIYLA ANIYORUZ
Tarih: 24.01.2020 | Okunma Sayısı: 752

 

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu 24 Ocak 1993’te bombalı saldırı sonucu, Kahraman Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde silahlı saldırı sonucunda kaybettik.

Cumhuriyet kazanımlarını kendisine rehber edinmiş, toplumsal sorunlara karşı cesur ve akılcı davranan aydınlık insanlarımız haince tuzaklarla sekiz yıl arayla bizden koparıldılar.

Uğur Mumcu, Cumhuriyet düşmanlarıyla, karanlık ilişkiler yumağında devleti ele geçirmeye çalışan güçlerle, keskin kalemiyle, cesur yüreğiyle mücadele etmiş ve bunu canıyla ödemiştir. Mumcu, Cumhuriyet’in sesi olmuştur. Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır.

Ali Gaffar Okkan, ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürütmüş, vatan ve millet aşkıyla yürüttüğü mesleğinde pek çok başarıya imza atmıştı. Göreve atandığı Diyarbakır’da halkın güveninin yeniden kazanılmasında büyük rol oynamış, yaşadığımız sıkıntılı dönemlerde halk ve devlet arasında bir köprü görevi üstlenmişti.

Cesur ve aydınlık kalem, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu’yu ve vatan millet sevdasını yüreğinde yaşatmış, ülkemizin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan kahraman Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı aramızdan ayrılışlarının yıl dönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz.

 

Av. Bülent Şarlan

Çanakkale Barosu Başkanı

27.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.