Vergide E-Tebligat Dönemi 1 Ocak&S217;ta Başlıyor
Tarih: 10.12.2015 | Okunma Sayısı: 1472
 
 
 

Vergide E-Tebligat Dönemi 1 Ocak'ta Başlıyor

 

Maliye Bakanlığı'nın vergide elektronik tebligat (E-Tebligat) dönemi 1 Ocak 2016 günü resmen başlıyor. Bu tarihten önce bildirimde bulunan mükelleflere 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren elektronik tebligat yapılabilme imkanı verilmişti. Söz konusu uygulama fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğuracak.

 

E-Dönüşüm uygulamalarını bütün boyutlarıyla hayata geçirmek üzere kabul edilerek 28 Haziran 2014 tarih ve 29044 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren hükümlere  göre; başta bankalar, portföy yönetim ve sigorta şirketleri olmak üzere AVUKATLAR, noterler ve serbest muhasebeciler gibi elektronik yolla tebligat alması zorunlu olan tüm yükümlülerin e-Tebligat alabilmesi ve gönderebilmesi için kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi edinmesi gerekiyor.

 

Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketi TNB Kep ile İşbirliği Anlaşması İmzaladı

 

Yapılan anlaşma ile standart e- posta sistemlerinin ve geleneksel postalama hizmetlerinin barındırdığı risk ve maliyetleri ortadan kaldıran Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi avukatların hizmetine sunuluyor.

 
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemine kayıt olmak isteyen meslektaşlarımız http://kep.barobirlik.org.tr adresinden başvuru yapabilirler. 
27.09.2024
AV. HANDE KESKİN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.